[COLUMN] Gemanipuleerd

Header Maartje 001

De enige speciale dag van het jaar dat je alles wat oranje is en vet en suikerig als ontbijt mag eten is wel koningsdag. Bij het kerst- en paasontbijt kun je nog sjoemelen en alleen het gemengde fruit opeten. Op koningsdag eet je 500 calorieën als bodemlegger voor de dag. Zelfs Sonja Bakker zal dit doen, want wij Hollanders zijn maar wat verheugd als we een feest vieren wat puur Nederlands is. Een week van te voren matchen alle meisjes de leukste oranje kleding en gadgets bij elkaar en bedenken ze de mooiste creaties van oranje lippenstift, oranje navelpiercing, rood-wit-blauwe nepwimpels, rood-wit-blauwe poedels in een oranje tasje, toevallig een nieuwe oranje fiets..!
En de mannen? Tja, die trekken een uur voor vertrek gewoon weer hetzelfde oranje shirt aan als het jaar daarvoor, mogelijk gewassen.
Ik, echter, had mij net zoals de heren voorbereid dit jaar, maar tegenwoordig biedt Youtube nog leuke uitkomstjes als “how to make a dress from your daddies T-shirt?”-tutorials. Hij had niks gemerkt van zijn oranje shirt, vervormt en verknoopt.. Moet je nagaan..

Het was nog al spannend of de fragiele oranje, rood, wit, blauwe creaties wel stand hielden in het ‘winterse’ weer wat voorspeld was. Zitten we héél de winter koortsachtig te wachten tot we thuis mogen blijven vanwege een meter sneeuw die onze deuren barricadeert, is er alleen maar regen. En dan komt onze ó zo speciale Koningsdag tevoorschijn – waar wij álles willen doen wat eigenlijk alleen geschikt is voor zonnig lenteweer -, gaat het sneeuwen?! Jongens, één ding is zeker. Het weer wordt gewoon gemanipuleerd.. En ik heb bewijs! Heeeeeel de ochtend heeft het gehageld en geplensd en zodra de 538 Koningsdag-gangers arriveren op het Chasseveld in Breda, vrolijk aangeschoten en oranje, rood, wit,.. is het DROOG! Het is niet te geloven.

Tja, zo hebben de media ook weer wat te schrijven. Zo kwam er een enthousiast artikel in de mediacourant waar wordt beschreven dat er ongebruikelijk hoge kijkcijfers waren geteld voor de Koningsdag op tv. “Mogelijk komt dit door het (voorspelde) slechte weer”, aldus mediacourant.
JOH! Men heeft heel toevallig allemaal een been gebroken en moet noodgedwongen voor de buis geplakt zitten. Arch… Natuurlijk komt het door het weer!!
Ach, deze schrijver is toch anoniem en hij heeft hier ook weer zijn centjes mee verdiend! Zo gaat dat in Nederland.

Máxima en Willem met hun drie dochters waren samen weer een stralende verschijning, nu in Zwolle. Mensen sloven zich uit en hebben maanden voorbereidingen getroffen om met een violenorkest op te treden of een dans op te voeren. Altijd weer even indrukwekkend. En onze Koning en Koningin met hun kinders moesten maar lief lachen. Ik denk dat ze af hebben gekeken van de Pinguïns van Madagaskar.. en ondertussen wrede plannen smeden. Misschien hebben zij het weer wel gemanipuleerd!
Volgend jaar moeten ze trouwens het speed-daten invoeren, da’s leuk voor Amalia! Is ze minder verveeld en Alexander ook weer trots! Wat wordt zij al groot zeg! Mannen, opgelet! Want je krijgt er een mooie schoonmoeder bij en taken als het handje vasthouden van de Koningin bij het lintjes doorknippen. Leuker dan voor altijd in hetzelfde stinkende oranje shirt achter de tv!

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *