[NIEUW] Puur Italiaans eten bij La Forchetta

© 2R Development
© 2R Development

Op de markt is er een nieuw Italiaans restaurant verschenen: La Forchetta. Het restaurant is op de plek gekomen waar La Grotta heeft gezeten. Na een pizza naar binnen te hebben gewerkt, spraken wij met Jan Boer over eten, reizen, de koks en natuurlijk het restaurant.

Jan is een echte reiziger en zit vol passie voor goed eten. ‘Het is dan ook de bedoeling dat het eten en de beleving hier goed zijn!’. Na lang nadenken besloten mijn vrouw en ik La Forchetta te beginnen. Mijn vrouw en onze vriend Carmello zorgen ervoor dat alles op rolletjes verloopt in het sfeervol ingerichte pand.

‘Wij vinden het heel belangrijk om een “wow” factor te creëren. Onze koks komen dan ook uit Napels en Palermo’. Ik vraag me meteen af hoe je koks uit die gebieden kan vinden. Hij lacht: ‘Via via eigenlijk. Het is heel veel proeven en de koks die we nu hebben kennen elkaar allemaal heel goed.’

We beginnen over het menu. Deze is niet zo groot met tientallen gerechten. Jan legt uit dat de koks de vrijheid hebben om bepaalde gerechten net wat anders te bereiden en om de drie maanden wordt de kaart gewijzigd. ‘Originaliteit van gerechten is ook onderdeel van de passie voor eten’.

Naar Jan luisteren is hetzelfde als het lezen van een goed boek. Je kan niet stoppen, de vele leuke verhalen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat je vanzelf blij wordt. Om te eindigen hebben we het nog even over zijn reizen. ‘Overal waar ik kom en ik heerlijk eten eet, maar ik een foto.’ En soms probeert hij het na te maken in zijn eigen keuken.

Na het interview praten we nog kort na en verlaten de eerste verdieping, waar nu ook gegeten kan worden. We lopen naar de trap, als hij zegt: ‘Je hebt zo’n mooi uitzicht op de markt vanaf deze plek. Jammer dat deze verdieping vroeger niet gebruikt werd’.

Met een goed voldaan gevoel ga ik naar buiten en loop ik over de steeds meer gevulde Markt.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *