[NIEUWS] Kloosternacht 2016 vol betekenis

Kloosternacht header 001
© 2R Development

De tweede editie van de Kloosternacht was wederom een groot succes. Vele jongeren uit het hele land kwamen naar Oosterhout voor één nacht met een vol programma verdeeld door de drie kloosters.

Het programma ging van start bij de Benedictinessen, die gevestigd is in de Onze Lieve Vrouwe Abdij. Daarna rond elf uur ging de groep in een processie richting De Paulusabdij, waar sinds 2006 gemeenschap Chemin Neuf wonen en leven.

Op deze avond werden ook de oorlogsslachtoffers herdacht. Een paar van de Benedictijnen ,die vóór Chemin Neuf in dit gebouw woonden, zijn geëxecuteerd in de tweede wereldoorlog. Zij schreven een brief op hun laatste avond en de jongeren kregen de kans om een verzoeningsbrief te schrijven. Deze kon worden ingeleverd en deze wordt dan verstuurd.

De nacht was gevuld met intieme momenten. De drie kloosters deden hun uiterste best om de jongeren goed te ontvangen en hadden gezorgd voor hapjes en oppeppers. Een van de doelen is om jongeren dichter bij elkaar te brengen. Verder was er de mogelijkheid om verschillende activiteiten te doen, te rusten en lekker een kopje koffie (of meerdere) te drinken.

De nacht eindigde dit jaar bij de Norbertinessen van het Caterinadal. Of er een nieuwe editie komt is nog onbekend.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *