Oosterhoutvoorelkaar: De aanhouder wint!

Oosterhoutvoorelkaar
© Oosterhoutvoorelkaar

Wat een succes was de oproep van Remco Sebregts van 22 juni 2016. Hierin schreef Oosterhoutvoorelkaar over Remco die op zoek was naar een buddy. Allerlei reacties kwamen bij Remco binnen op zijn facebook-pagina. Vrienden die met Remco meeleefden en hem heel veel sterkte wensten. Maar wat vooral van belang is om te melden, is dat Remco en Oosterhoutvoorelkaar in  hun missie zijn geslaagd. Remco heeft een maatje waar hij leuke dingen mee kan ondernemen en Oosterhoutvoorlkaar heeft een succesvolle match gemaakt.

Remco was op zoek naar een buddy omdat hij op dat moment wat meer wilde ondernemen. Nog voor het artikel in Het Kanton van 22 juni 2016, plaatste Oosterhoutvoorelkaar de oproep van Remco ook al op Facebook. En ja hoor, daar hebben we reacties op gekregen.

Denise Fransen schreef dat ze het wel zag zitten om samen met Remco wat leuks te gaan doen. Na contact met Denise heeft Oosterhoutvoorelkaar haar in contact gebracht met Remco.

Ik was op vakantie in Centre Parcs in Limburg toen ik via whatsapp een berichtje kreeg van Denise, vertelt Remco. Daarom gaf ik aan dat ik vrijdag thuis zou komen en of ik Denise dan een berichtje zou kunnen sturen. Die vrijdag, heb ik haar een berichtje gestuurd waarin ik aangaf dat ik thuis was en voorzichtig vroeg of ze nog wilde afspreken. Denise belde direct terug. Het was een heel open gesprek en heel erg leuk. Waarop we samen wat hebben afgesproken voor de dinsdag erop. Toen ben ik naar Denise thuis geweest. Dat was wel erg spannend omdat ik dan in het onbekende stap en ik iemand dan voor het eerst echt ga ontmoeten. Maar het was bij binnenkomst al direct goed. Het voelde gewoon goed. We hebben gezellig zitten kletsen. Denise heeft een klein dochtertje en daar heb ik kennis mee gemaakt. Toen ben ik weer naar huis gegaan.

Op 29 mei 2016 kreeg ik een berichtje of ik zin had om mee te gaan naar Parkfeest. Toen ben ik met Denise en nog een aantal mensen naar Het Parkfeest gegaan. Het is leuk omdat het dan van twee kanten komt. Daarna zijn we naar haar thuis gegaan en vroeg ze of ik dan ook zin had om te blijven eten. We spreken elkaar nu een paar keer per week via whatsapp en af en toe komen we bij elkaar over de vloer. Zo is Denise pas geleden langs geweest om samen te koken. Toen hebben we lasagne gemaakt. Voor mijzelf ben ik blij dat het klikt, want daar was ik wel wat bang voor. Maar ik ben nu zo erg opgelucht, omdat ik vaak alleen thuis zat en nu heb ik af en toe wat te doen. Het hoeft niet elke week en het hoeft niet veel tijd te kosten. Al is het maar een uurtje of gewoon een keer bellen. Soms komt Denise na haar werk even langs om wat te kletsen en dan gaat is weer weg. Ik ben er erg blij mee en van mij mag dit zo doorgaan.

Mijn hulpvraag staat nog steeds open https://www.oosterhoutvoorelkaar.nl/hulpvragen/49006. Ik hoop namelijk meerdere mensen te ontmoeten waar ik af en toe mee af kan spreken.

Heb jij ook een hulpvraag of wil jij je aanmelden als vrijwilliger, dat kan! Ga naar www.oosterhoutvoorelkaar.nl en meld je aan. Je kan ook eerst naar het spreekuur komen op woensdag of donderdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur. We zijn op beide ochtenden ook telefonisch bereikbaar op 0162471115. Oosterhoutvoorelkaar is open tijdens de zomervakantie.

Adres: Klappeijstraat 44a

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *