[COLUMN] Paradijs in 6 inch

© Joeri van Etten
© Joeri van Etten

In de vakantietijd pakken we allemaal onze koffers. Wat we tegenwoordig het meest relevant vinden op vakantie? Wifi! Ik moet zeggen dat ik er nog steeds beduusd van ben dat Wifi voor veel vakantiegangers het belangrijkste is. Laat ik een poging doen om het te snappen.

De meeste vakantiebestemmingen beschikken over een zwembad, strand, animatie, lekker eten en tientallen mogelijkheden tot leuke uitstapjes. Die twee weken vakantie zijn met alle mogelijkheden dus zo om, zeker voor campinggasten die ook nog de verplichte nummers als boodschappen en de afwas op je lijstje hebben. En denk aan die gezellige kantine waar je lekker een broodje kan eten of een biertje kan drinken bij de tafelvoetbal.

Niets van dat al bij de moderne vakantieganger. Na een aantal uur vliegen of rijden is er maar één ding belangrijk. De levenslijn met Nederland en Oosterhout moet continu bewaakt worden. Aan de ene kant door daredevils die dagelijks een mobiele internetbundel aanschaffen en aan de andere kant mensen die als jagers op zoek zijn naar Wifi. Een slechte verbinding komt een accommodatie op een onvoldoende te staan terwijl er op de bedden wel prinsheerlijk geslapen is.

De toekomst is virtueel, in veel gevallen is dat ook zinvol. Nog meer dan nu nemen we thuis en al onze vrienden steeds met ons mee. Een klein scherm als paradijs zal voor velen volstaan. En dan toch: kruip het vliegtuig in, zit een aantal uur krap en laat de Wifi even voor wat het is. De wereld is groots, daar heb je maar twee ogen voor nodig en je ziet oneindig veel meer dan op een zes inch scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *