#ProefhetParkfeest! Maak je klaar voor Van Dik Hout, Jett Rebel, Common Linnets en meer!

Elk jaar is het zover. Dé persconferentie op het Schapendries, nummero 205. Dagmenu: het Parkfeest. Hoofdingrediënt: het programma. Chefkoks: Jos Zimmerman en Charles Laurijssen. De ogen waren gericht op de veranderingen met vorig jaar en natuurlijk de bekendmaking van de line-up. Het voelt een beetje als thuiskomen. Kop kaneelthee en worstenbrood, en hop!

© Parkfeest

Dus, wat verandert er?
We schuiven het niet onder stoelen of banken. Vorig jaar was een mooi jaar voor het Parkfeest. Misschien logisch dat het programma dit jaar daar minimaal van afwijkt. Grootste veranderingen? Een extra investering in de geluidskwaliteit, een fijner opgezette sfeer wat betreft Slotpark-Oost en vooral een wat volwassener programma. Mind you: online bestellen van kaarten kan sinds nu alleen als je Festifan bent. Gevolgen: Parkfeest houdt meer ruimte voor de Oosterhouters zelf.

Wat verandert er niet?
Vrijdag, tribute night. Zaterdag, reüniedag. Zondag, familiedag. Want ja, Oosterhout heeft zo ook z’n slogans natuurlijk. Het eerst eten laantje blijft. Het sponsoren van onder andere de Mienushal blijft. En haha, er zullen ook géén bomen worden weggehaald om de geluidskwaliteit te verbeteren. We lachen. Aldus een gezellige sfeer bij de persconferentie.

Dus. Het recept voor vrijdag:
Vooral een daggerecht in het teken van de oude meesters.

 • Rootsriders. Gebaseerd op het album Exodus van reggae maestro Bob Marley.
 • Maddogs & Englishband. Zoekwoord: Joe Cocker. Pure nostalgie.
 • Deep White. Een letterlijke en figuurlijke blend van Deep Purple & Whitesnake.
 • Bruno Mars Tribute. Bijzonderheid: voor het eerst te proeven in Nederland. Zeer veelzijdig.
 • Pearl Jamming. Een must voor de Amerikaanse Rock-liefhebber.

Bereidingsvoorschrift zaterdag:
Een melange van indie-pop, British rock, Country, Spaanse alternative fiesta, 2x Nederlandse Pop, donkerrauwe ziel-zang (om neologistisch te blijven), Dutch hiphop, en Jett Rebel – zo excentriek, dat het niet samen te vatten is! Dit alles vertaald doorrr:

 • Avi On Fire (uitspraak blijft een twistpunt)
 • Jacle Bow (voor u dagelijkse portie Beatles en Rolling Stones)
 • The Common Linnets (een snufje van het bekende Ilse DeLange)
 • Txarango (het Catalaanse tapassmaakje)
 • Nielson (aantrekkelijk ingrediënt uit de Oerhollandse keuken)
 • Van Dik Hout (oude, bekende smaakmakers)
 • Kovacs (voor een rauw randje, inclusief bontmuts)
 • Kraantje Pappie (Rotterdam. Hiphop. Off-beat.)
 • Jett Rebel (excentrieke receptuur, maar tegenwoordig wat toegankelijker)

Eetformule zondag:
Nog in voorbereiding. Vermoedelijk een traditionele bereiding met veel straattheater en familieplezier. Check onze site ergens vóór de meivakantie voor het definitieve programma!

Totale recensie:
Dit volwassen programma zal wel een kans maken op een Michelinster. Er zijn nu al 1.000 ‘reserveringen’ via Festifans. Meeproeven? Kaarten kopen voor het driedaagse Parkfestijn kan op de volgende plekken vanaf 20 maart: Kapsalon Wim van Ginneken (nee, niet de Rotterdamse variant), VVV Oosterhout, Pandok Makan Yati (de Indische culinaire hotspot te Heuvel) en Bourgonje Boek- & Kantoorboekhandel. Zaterdag 18 maart start de voorverkoop bij Yati (10:00 -13:00). De echte fijnproevers kunnen op korte termijn meedoen met de posteractie en zo 10 consumptiebonnen winnen.  Vrijdagavond kost €11,50. Zaterdagavond €27,50. Passe-partouts: €34. U kunt het Parkfeest proeven op 16, 17 en 18 juni!

© Parkfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *