Ervaar het plezier van leerzame ontmoetingen

© 2R Development

Down in Town in bibliotheek Oosterhout

Bibliotheek Theek 5 organiseert activiteiten tijdens de Down in Town-weken in Oosterhout. Op zaterdag 6 en 13 mei vindt het praatcafé plaats en van 23 april t/m 19 mei wordt er in de bibliotheek een informatie- en kunstpunt ingericht. Op dinsdag 9 mei verzorgt bibliotheek Oosterhout in samenwerking met Stichting Downsyndroom de lezing ‘Downsyndroom in het reguliere onderwijs’. Toegang voor de activiteiten is gratis. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.theek5.nl.

Lezing over Downsyndroom en onderwijs
Wat is de meerwaarde voor kinderen in het reguliere onderwijs als ze naar school gaan met kinderen met Downsyndroom? Wat doet passend onderwijs voor kinderen met Down? Een greep uit de onderwerpen die aan bod komen tijdens de lezing op dinsdagavond 9 mei om 20.00 uur. De lezing wordt verzorgd door Gert de Graaf, onderwijsmedewerker bij stichting Downsyndroom. Hij heeft jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het onderwijs aan leerlingen met Downsyndroom. Gert de Graaf vertelt over zijn bevindingen. Er worden filmpjes vertoond en er is tijd om vragen te stellen. Deze avond is verhelderend, interactief en geeft je een vernieuwde kijk op hoe onderwijs kan zijn. Gratis toegang. Vooraf inschrijven via www.theek5.nl of in de bibliotheek.

Praatcafé in de bieb
Vanuit Prisma zijn er ervaringsdeskundigen aanwezig in het Praatcafé in Bibliotheek Oosterhout op zaterdag 6 mei en 13 mei. Zij beantwoorden vragen en zullen eigen ervaringen delen. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je laagdrempelig praten over het thema ‘verstandelijke beperking’. Het is voor iedereen toegankelijk en vrij om te komen praten over ervaringen, ideeën en gedachten. Het Praatcafé is open van 10.30-12.30 uur. Gratis toegang.

Informatie en kunst
In bibliotheek Oosterhout is een informatiepunt ingericht. Hier vind je verscheidene boeken omtrent Downsyndroom en verstandelijke beperking. Ook zijn er schilderijen te bezichtigen die gemaakt zijn door kunstenaars vanuit KOA. Kom daarom tijdens Down in Town Oosterhout van 23 april tot 19 mei een kijkje nemen in de bibliotheek.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *