Het vragenlijstje: Moet de Markt op de schop?

De komende weken gaan we verschillende vragen beantwoorden die ons en de inwoners van Oosterhout zich afvroegen. En we trappen af met de vraag: Moet De Markt op de schop om beter de inwoners en horeca van dienst te zijn?

Even een korte geschiedenisles over dat prachtige plein bij de basiliek. De Markt was voor dat het een horeca- plein werd, de plek om de auto te stallen voor dat je ging shoppen in de nog goed gevulde winkelstraten. Nu is het een groot plein met aan de meeste zijde een café of restaurant en iedere zaterdag komen verschillende kramen zich vestigen voor de zaterdagmarkt.Afbeeldingsresultaat voor de markt oosterhout

In de loop der tijd zijn er vele ideeën geweest om De Markt op te fleuren. Onder andere door een fontein en een fietsenkelder. Er is voldoende plek voor terrassen, maar volgens enkele bezoekers voelt het nog steeds wat leeg aan en voor de jongens en meiden van de cafés is het altijd maar een uitdaging om met de wind op De Markt het drankje te brengen bij de gast. Is het dan niet tijd voor wat wijzigingen?

Is het bijvoorbeeld niet beter om de zaterdagmarkt definitief te settlen achter de basiliek, zo dat de horeca hun terrassen kunnen laten staan en verbeteren? En wat nou als er meer wordt gedaan aan het lege oppervlak. Het wordt niet meer echt gebruikt voor grote podia en events, dus wellicht is het beter hier iets fleurigs neer te zetten. Wat mij betreft ideeën zat, maar wat is er nog meer mogelijk? Of moet het allemaal zo blijven?

Laat je mening weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *