[Nieuws] Bombastlied op komst!

Bombastlied
© Devico Media – Schrijver Peter van Gils, Johan Datema en zanger Remco Hoogweg luisteren aandachtig

Gisteren vonden de allereerste opnames plaats van het Bombastlied. Een lied geschreven voor de oernar Bombast die nu al staat voor een prachtige legende en het begin van vele initiatieven binnen Oosterhout. Een van deze initiatieven is dus een ode aan Bombast geschreven door Johan Datema en Peter van Gils.

Het is een winderige avond als we binnentreden bij de TripleMoonStudios. Vele muzikanten zijn al aanwezig en er hangt een mooie sfeer. Iedereen is druk aan het bespreken of alle partijen kloppen en alles wordt in gereedheid gebracht. Deze avond wordt de bas en drums opgenomen, later zullen de andere instrumenten en de zang van Remco Hoogweg op band worden vastgelegd.

Ik vraag aan Johan hoe hij op het idee is gekomen ook een lied te schrijven over Bombast. Johan: ‘Sinds de eerste keer dat ik het prachtige verhaal over de nar hoorde wilde ik er al iets mee doen. Dat is uitgegroeid tot een echt lied.’ Johan lacht uitgebreid als hij vertelt over zijn werk en hoe mooi hij het vindt dat zoveel mensen bereid zijn om hier een prachtnummer van te maken.

De opnames starten en een grote groep heeft zich verzameld in de ruimte ernaast. Ook zanger Remco Hoogweg heeft zich bij de groep gevoegd en zingt al wat mee om het juiste tempo te bepalen met de muzikanten. Hij luistert aandachtig mee. ‘Het begint al goed te klinken, de sfeer is al te proeven’ zegt Remco glunderend.

Rond twaalf uur ’s nachts werd er een einde gebreid aan de eerste sessie. Binnenkort komen ze weer samen in de studio om de volgende instrumenten op te nemen en wij zijn daar vanzelfsprekend bij. Het is nu al een nummer die je vaak wil horen en die vol betekenis en verhalen zal zijn.

Meer weten over Bombast? Kijk dan op de website.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *