De Warande komt hele week in actie voor 3FM Serious Request

In de week voor Kerstmis komen Recreatieoord de Warande en Rode Kruis De Baronie in actie om geld op te halen voor de NPO-3FM Serious Request actie van dit jaar. Met de opbrengst sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Wij roepen iedereen in Oosterhout en omgeving op om mee te doen met (één van) de 7 activiteiten die in de week van 18 december georganiseerd worden!


We beginnen de week op maandag 18 december met een feestelijk opening. Wethouder Marian Witte zal het startschot geven voor de ‘Serious Swimming’ waarbij deelnemers van 16:00 tot 20:45 uur in het 50m. sportbad 250 m./ 500m./ 750m. of 1000 m. zwemmen voor het goede doel. De eerste duik zal genomen worden door niemand minder dan Olympisch kampioen Maarten van der Weijden!

Op dinsdag starten we ’s morgens met de ‘Serious Bootcamp’ voor vier sportklassen, georganiseerd door MOOVE Oosterhout, Fysiotherapie de Warande en Gibbonsport. ’s Avonds is het tijd voor de 2 uur durende ‘Serious Aquasport’ challenge van 18:30 – 20:30 uur in het 25m bad & doelgroepenbad waarbij alle deelnemers worden uitgedaagd door onze instructeurs met beste uit aquabootcamp, aquazumba, aquaPOWER en aquafitness. En zij verwachten 2 uur lang niets minder dan 200% inzet en enthousiasme!

Woensdag is de dag van de basisschoolkinderen met om 10:00 uur (groep 8) de ‘Serious Challenge’ in het 50m. sportbad. De uitdaging is zoveel mogelijk geld ophalen met jouw klas. Kom daarna bij de Warande vrijzwemmen met elke keer andere challenges. De klas die het meeste geld ingezameld heeft wint deelnamen aan een clinic op het ‘Unicef Open’ in Rosmalen. Om13:00 uur is het de beurt aan de kids van 5-10 jaar. Haal zoveel mogelijk geld op met het doen van klusjes en kom bij de Warande vrijzwemmen met elke keer andere challenges. Met elke activiteit kan je punten winnen en degene met de meeste punten wint! (activiteit i.s.m. MOOVE Oosterhout en Fysiotherapie de Warande)

En last but not least de donderdag waar we om 11:15 uur alle actieve ouderen oproepen om deel te nemen aan de ‘Serious Moving’ (m.b.v.o.) uitdaging, gegevens door onze enthousiaste instructeurs. De avond sluiten we af met misschien wel de zwaarste serious activiteit: ‘Serious Floatfit’ in het 25m. bad. Een 30 minuten floatfit les voelt al als een uur intensief sporten maar wij dagen alles bikkels uit om de 60 minuten durende floatfit-challenge te doorstaan. Ben jij alles behalve een watje? Bied dan zoveel mogelijk op een matje!

 

Op vrijdag zal Wethouder Sport Marian Witte de cheque persoonlijk overhandigen bij het ‘glazen huis’ in Apeldoorn. ’s Avonds sluiten we deze actie week af met swingend Discozwemmen geheel in kerststijl.

 

Meer informatie over de Serious Request actieweek vind je op www.de-warande.nl/serious_request

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *