[EVENEMENT] Kom eens langs…ook in 2018 bij koffiemiddag Surplus

koffie 001

Allereerst wensen wij  u een mooi 2018

De activiteit “Open Koffie” is bedoeld voor mensen die langdurig zorgdragen voor een familielid, vriend of buur. Surplus Welzijn organiseert elke tweede dinsdag van de maand een open koffie- of theemiddag.

In activiteitencentrum “De Slotjes” in Oosterhout kan men elkaar op die middag van 14:00 tot 16:00 uur ontmoeten en ervaringen uitwisselen onder het genot van een lekker bakske of thee-ke. De toegang is gratis.

Wat is mantelzorg eigenlijk?

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Dan bent u een van de 4 miljoen mantelzorgers die Nederland rijk is. Dat is dus 1 op de 3 mensen in ons land! Volgens het CBS was het aantal mantelzorgers in Oosterhout op 1 januari 2015 ruim 14.000.

Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Ervaringen uitwisselen is erg belangrijk

Als mantelzorgers langere tijd zorg verlenen, lopen zij het risico overbelast te raken. Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat zij zelf ziek worden, moeten stoppen met werken of hun sociale contacten verliezen.

Daarom is het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen. En dat is nu een van de speerpunten van Surplus Welzijn. Vandaar ook deze activiteit, “lotgenoten” die met elkaar in contact komen door:

  • Praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, zodat u steun krijgt.
  • Uw verhaal vertellen aan mensen die ervoor open staan.
  • Ontdekken dat er anderen zijn met dezelfde gevoelens van eenzaamheid of onzekerheid.
  • Tips uitwisselen over de zorg, bijvoorbeeld over mogelijkheden om extra hulp te krijgen.
  • Vertellen of leren hoe om te gaan met spanning en stress.

à U zult zien dat u er niet alleen voor staat!

Wilt u meer weten over deze activiteit of over mantelzorgondersteuning of –waardering in het algemeen, neem dan gerust contact op met Surplus Welzijn, te bereiken via tel:  0162-748600 of emailadres mantelzorg.oosterhout@surpluswelzijn.nl.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *