[CARNAVAL] Nieuwe MISS op ne goeie bojem

Kaaise Dweildag

Traditiegetrouw, voorpret, inblaozen, Defilé, Seterse Hei, opwerreme, leutkapellekus, leuttempeltjes, Jan Melis Publieksprijs, haphoreca, opperspreekstalmeester, Stg De Gangmaokers.

Zie hier in een notendop wat er aanstaande zondag de 21e januari in de binnenstad van Oosterhout (Kaaiendonk) tijdens de 33e (!) editie van de Kaaise Dweildag te gebeuren staat.

Maar dan mag niet onvermeld blijven dat tijdens deze 33e editie ook weer een Nieuwe Miss zal worden gepresenteerd die op haar geheel eigen wijze haar entree zal maken. Wat dat betreft is er ne goeie bojem hier in Kaaiendonk.

Een 25-tal dweilorkestjes leggen deze dag ne goeie bojem om ammezuur op te doen, zodat ze tijdens carnaval de sterren van de hemel kunnen spelen.

Deze hele leutdag begint om 12:11 uur in La Cantina, waar alle bands verzamelen en hun begeleiders ontmoeten. De winnaars van vorig jaar (Panasch uit Uden, Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen en CV Nog Eentje Dan uit Rosmalen) zullen deze heuglijke 33e editie openen met hun optreden, zodat alle bands gezamenlijk de aftrap kunnen gaan maken met het bekende Defilé. Maar niet eerder voordat onze Nieuwe Miss haar spectaculaire entree zal hebben gemaakt. Pas daarna gaat het voorwaarts in het Defilé (route vanaf La Cantina – Mathildastraat – Leijsenhoek – Markt). Het verkeer kan enige hinder ondervinden op de Mathildastraat tijdens het Defilé, maar verkeersregelaars leiden alles in goede banen.

Traditiegetrouw zal op de Markt de Hymne De Seterse Hei door alle kapellekus gezamenlijk worden gespeeld en zal zanger Jaantje dit fraai omlijsten met de bijbehorende lyrics.

De leutvorst van Kaaiendonk, Ontzettend Hoogheid Prins Mienus XIV, maakt eveneens zijn opwachting met Groot Gevolg om het startsein te geven voor de kapellekus om de kroegen in te duiken en daar hun eigen show neer te zetten. Ook Prins Mienus zal een aantal leuttempeltjes vereren met een bezoek.

Tijdens het dweilen zijn er volop mogelijkheden om de inwendige mens met een drankje en een hapje te versterken; van de Markt tot de Zandheuvel staan onze sponsoren voor u klaar.

De kleintjes mogen zich gratis laten schminken bij de Pub.

Gedurende de gehele middag is DJ Jam op de Markt aanwezig die carnavalsmuziek zal draaien.

Traditiegetrouw worden er loten verkocht à € 1,- ; geen geld voor de werkelijk prachtige en in overvloed aanwezige prijzen, ter beschikking gesteld door onze sponsoren.

De prijsuitreiking vindt plaats in La Cantina, waar de winnaars in het zonnetje worden gezet en waar zanger Jaantje nog zal optreden.

Tenslotte vindt vanaf 19:15 uur de Officiële Afterparty plaats in de Kletsereij a/d Klappeijstraat 20.

Maar wij danken uiteraard ook onze vele vrijwilligers die deze fantastische dag mede mogelijk maken, zonder hen geen Kaaise Dweildag! En mocht u ook zelf graag een steentje willen bijdragen: wij zoeken nog vrijwilligers die een band willen begeleiden in de dweiltocht binnen Kaaiendonk.

Voor nóg meer info zie www.kaaisedweildag.nl of mail voor info naar: info@kaaisedweildag.nl

Op naar een fantastische 33e editie van de Kaaise Dweildag.

 

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *