[OMROEP] Hard tegen hard in de raad

Gisteravond werd de toekomst van de ORTS behandeld in de raad. De partijen waren verdeeld over het voorstel om in totaal 64.000 euro te storten op de rekening van de lokale omroep. Uiteindelijk haalde het voorstel het wel en wordt uit de vrije reserve de ORTS gered. 

Wel zijn er moties ingediend om te zorgen voor een kader: wat wordt verwacht van de omroep en op welk niveau moet de ORTS zijn. De ORTS heeft door deze bijdrage genoeg geld om te overleven tot het einde van hun zendmachtiging op 4 januari 2020. Hoe het kader eruit komt te zien en vooral hoe dit gaat uitpakken is nog niet bekend. Wethouder Piena was het meerdere malen niet eens met de uitingen van andere coalitiepartijen en oppositiepartijen dat de omroep veel strenger aangepakt moet worden en dat er geen kansen meer zijn.

De vrijwilligers van de omroep, die in vele getallen op de tribune zaten, waren in ieder geval blij. Zo werd een paar keer hard Yes! geroepen door enkele van hen.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *