[CARNAVAL] Eerste keer Elluf Elluf Viering nieuwe stijl groot succes

De nieuwe opzet van de Elluf Elluf Viering in Kaaiendonk trok, ondanks het sombere weer, veel bezoekers. Ook de nieuwe kindermiddag werd goed bezocht. OCS De Smulnarren kijkt terug op een geslaagde start van het nieuwe carnavalsseizoen!

Aankomst per caravan
Om 15.11 uur mocht Kaaiendonk haar Prins weer verwelkomen. Die arriveerde per caravan op het Hatsekideeplein. Nog in vakantiestemming en getooid in korte broek, roodgroene badslippers en met een wc-rol onder de arm stapte Zijne Ontzettend Hoogheid Mienus XIV enigszins verbaasd uit zijn caravan. Direct schoot hij weer in zijn vertrouwde rol als Leutvorst van Kaaiendonk: “‘Tis as T’uiskomme! Wat een hoop volk en wat goed jullie weer te zien!”, waren ongeveer de eerste woorden van Prins Mienus XIV.

Eerste baksel insigne
Hierna volgde de presentatie van opnieuw een heel mooi insigne. Het insigne van dit jaar laat een Smulnar in zijn vertrouwde kiel en boerenpetje zien, die tegen een achtergrond van het stadswapen van Kaaiendonk een huisnummerbordje stevig vasthoudt. En ’t ziet er, gegoten in oersterke kunsthars, nog supermooi uit ook, dus je kunt er zeker meej t’uiskomme! Het éérste baksel werd uitgereikt aan een Kaaiendonker die afgelopen jaar zijn sporen heeft verdiend, Burgemeester Marcel Franzel.

Kindermiddag
Na een kakofonie van zang en instrumenten tijdens het zingen van de Seterse Hei volgde een bijeenkomst met veel muziek, een onderscheiding en een paar korte speeches. Daarna vertrok Prins Mienus naar de bijeenkomst van de Volledigen,  terwijl op het Hatsekideeplein het feest voor de kinderen begon. Met volop blaaskapellenmuziek, een ballonnenclown, schmink, grabbelton, spelletjes en pannenkoeken voor alle Snotnarren en Snotnarinnekes.  En natuurlijk kon er worden meegedaan met een speciaal dansje van de Dansmariekes. Als afsluiting was er een Kaaiendonkse Lampjesoptocht met alle kinderen die als een rood en groen gekleurd lint van lichtjes door de binnenstad trok.

Het nieuwe carnavalslied
Om 17.33 uur kondigde Prins Mienus het nieuwe Kaaiendonkse carnavalslied aan. Dit jaar niet als resultaat van een liedjeswedstrijd, maar een door Stichting ’t Ceedeeke geproduceerd lied. Peter van Gageldonk en Ed Heesbeen schreven het nummer Zottenhuis dat werd gezongen door Merel Bloemsaat. Ook dit werd massaal meegezongen en vervolgens ook veelvuldig in de cafés gedraaid. Het nieuwe Kaaiendonkse Carnavalslied is inmiddels op de meeste streamingdiensten te beluisteren en gratis te downloaden via www.kaaiendonkscarnavalslied.nl.

Eerst eten
Het avondprogramma startte met een maaltijd voor ruim 300 hongerige Smulnarren met gezellige muziek van diverse blaaskapellen. Ondertussen vulden de leuttempeltjes zich langzaam waardoor er een geweldige mengeling van traditionele en het moderne carnaval ontstond. Terwijl rond 23.11 uur de laatste muziek op het Hatsekideeplein klonk doken de Prins en zijn Klein Gevolg nog even het feest in de Klappeijstraat in. Hier probeerden zij de 11-kroegenkaart volgestempeld te krijgen. Al met al een geslaagd feest dat zonder de vele vrijwilligers en sponsors zeker niet tot stand had kunnen komen. Een feest dat zeker een vervolg verdiend en dat vonden de weergoden gelukkig ook.

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *