[VERHAAL] Daan Verschure helpt mensen strijden!

De komende weken gaan we weer op pad om bijzondere Oosterhouters te ontmoeten en hen te spreken over passies! Daan Verschure van Kidsafety en Krav Maga Oosterhout trapt af met zijn verhaal. We spraken met Daan af in de ruimte waar hij vele kinderen en volwassen traint in zelfverdediging.

Daan komt met een gestrekte hand naar me toe als ik binnenloop in de zaal. We gaan lekker zitten op een van de bankjes. Daan is voor vele uitgaanshelden bekend als DJ, zeker tijdens Carnaval. ‘Ik draai nog wel eens een set, zeker tijdens Carnaval. Het is heerlijk om mensen te laten genieten van muziek’. Achter deze vrolijke man, schuilt een serieus persoon met een doel: kinderen die onzeker zijn, zelfverzekerd maken!

Daan is van origine een pedagogisch medewerker en helpt al 6 jaar kinderen met gedragsproblemen, kinderen die gepest worden, kinderen met een gebrek aan zelfvertrouwen en kinderen die een erge gebeurtenis hebben meegemaakt. ‘De kinderen komen van alle kanten, sinds dat ik gestart ben, zijn er al wachtlijsten. Er wordt altijd wel gepest: in de gymzaal, op het schoolplein en ook bijvoorbeeld op de middelbare school’. Maar ook mbt volwassenen bijvoorbeeld op het werk. Er is een serieuze doordringende blik te zien op Daan’s gezicht. Hij benoemt verschillende voorbeelden van situaties die hij heeft gezien, gehoord of meegemaakt.

‘Toen mijn zoontje werd geboren, ben ik me echt gaan verdiepen in zelfverdediging. Je wilt toch je kind beschermen. Het is dan wel belangrijk dat je kinderen helpt met voor zichzelf opkomen en hoe ze met pesten goed moeten omgaan’. Zeker omdat niet alle kinderen in de gaten kunnen worden gehouden. Vele jonge kinderen worden gepest op het schoolplein, maar ook thuis via de mobiele telefoon.  ‘Het pesten houdt tegenwoordig niet meer op’.

Voor Daan is het helpen van kinderen en volwassen een passie. ‘Ik ben altijd enthousiast en energiek, je ziet die kinderen dan ook helemaal opbloeien’. Een brede glimlach verschijnt op zijn gezicht. Hij vertelt over de waardering die hij krijgt door dit werk. ‘Als je kinderen weer ziet lachen en weer zelfverzekerd durven te zijn, dan geeft dat een ontzettend goed gevoel’. ‘In vechtsport zit veel respect en samenwerken is key. Nu valt Kidsafety en Krav Maga onder zelfverdediging en dat is anders dan een vechtsport wat toch vaak een slechte naam heeft, wat overigens niet altijd terecht is.

We vragen nog om één advies voor de kinderen en de ouders die te maken hebben met pesten. Daan reageert direct: Blijf er niet mee zitten, ga er mee naar buiten.

Ga voor meer informatie naar https://www.kidsafetyoosterhout.nl/ of https://www.kravmagaoosterhout.nl/

Roland

Een jonge schrijver, presentator en fotograaf vol passie voor journalistiek, onze stad en nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *