Oosterhout / Tilburg – Aanhoudingen voor opruiing in Oosterhout en Tilburg

De politie hield woensdag 27 januari een 17-jarige jongen uit Oosterhout en een 35-jarig man uit Tilburg aan voor opruiing. Zij riepen via social media en chatgroepen op om te rellen in Oosterhout en Tilburg.

De 17-jarige Oosterhouter werd gisteren rond 18:15 uur in zijn woning door politiemensen aangehouden. Hij zit vast in het politiecellencomplex. De jongen wordt verdacht van opruiing doormiddel van het delen van social media berichten waarin werd opgeroepen tot het plegen van geweld en rellen. Ook een 35-jarige Tilburger is gisterenavond aangehouden voor opruiing. Hij riep in diverse chatgroepen op om mensen te laten samenkomen en gebouwen van onder andere gemeente en politie te vernielen. Beide verdachten zitten nog vast en worden door rechercheurs gehoord.

Opruiing

Naast de handhaving van de openbare orde op straat, investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het al dan niet via social media aanzetten tot strafbare feiten. Denk goed na als je een bericht plaatst of deelt op social media of in chatgroepen. Dit kan grote consequenties hebben. Opruiing is een strafbaar feit. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat heeft grote gevolgen voor je toekomst. Dus plaats / deel dit soort berichten niet en blijf thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *