Tilburg, Berkel-Enschot, Een afpersing en openlijke geweldpleging tijdens oud en nieuw in Bureau Brabant

Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 8 februari weer de hulp van de burgers bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals de overval op een afpersing in Tilburg en de rellen tijdens oud en nieuw in Oosterhout.

Tilburg – Op woensdagmiddag 1 juli 2020, tegen half vier, wordt een medewerkster van een vestiging van Primera ernstig bedreigd. Een man met Belgisch accent eist geld voor een opwaardeerkaart die hij (of iemand anders?) eerder die dag had gekocht. De kaart zou niet meer werken. Als hem duidelijk wordt dat hij geen geld terug krijgt haalt hij een mes tevoorschijn, zet dat op de keel van de medewerkster en neemt haar in een houdgreep. Een collega van het slachtoffer pakt dan geld uit de kassa en geeft dat aan de man. Die laat dan het slachtoffer los en gaat er weer vandoor. Het ging uiteindelijk om 50 euro. De man staat goed op beeld. Weet u wie de man is? Laat het ons weten!

Afpersing/ bedreiging

Tilburg – De dader van deze diefstal moet gedacht hebben: ‘alles wat vast zit kan ook los’. Op 30 mei 2020 gaat de man er namelijk vandoor met een zogenaamde crowd control computer die in de Heuvelstraat in Tilburg hing. Dat was vanwege publieks-tellingen. Het lukt hem om op een hoogte van 5 meter de computerkast van 16 kilo los te krijgen en mee te nemen. Veel heb je er niet aan, want het is een hele specifieke computer. De politie wil wel graag weten wie deze man is en wat er met de computer is gebeurd. Weet u meer? Neem dan contact op!

Diefstal computer

Berkel-Enschot – Een klassiek geval van phishing op 8 en 11 oktober 2020. Het slachtoffer via sms een bericht dat hij een nieuwe pinpas moest aanvragen. En dat deed hij. De nieuwe pinpas werd door criminelen uit de brievenbus gevist. Een onbekende man gaat ermee shoppen in een kledingwinkel. Het is een getinte man met opgeschoren haar. Zijn kleding valt op door de goudkleurige biezen langs de mouwen en de broekspijpen. Duizenden euro’s worden er uiteindelijk van de bankrekening van het slachtoffer gestolen. Als u enig idee heeft wie deze man is of waar de politie hem kan vinden horen we dat graag van u.

Phising

Oosterhout – In de afgelopen nieuwjaarsnacht braken er in en rond de Loevensteinlaan rellen uit. Een groep van zo’n veertig mensen verzamelde zich en het liep als snel uit de hand. De politie was doelwit van stenen en vuurwerk. Maar ook de brandweer kreeg het zwaar te verduren, een taxibusje werd in brand gestoken en een persfotograaf werd belaagd. In de uitzending delen we beelden waarop daders te zien zijn. Weet u wie ze zijn? Help mee de relschoppers te vinden en geef uw tips door als u een vermoeden heeft wie ze zijn.

Maandagavond om 17.55 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 16.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *