Politiek: Huidig VVD wethouder Dees Melsen gekozen tot lijsttrekker

Verkiezingslijst VVD Oosterhout 2022

Op zondag 28 november is de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor 16 maart 2022 door de leden van de VVD vastgesteld. Dees Melsen, op dit moment wethouder voor de VVD, is verkozen tot lijsttrekker. Melsen presenteert zijn team met de volgende woorden: “Een mooie mix van liberale kandidaten die midden in de Oosterhoutse samenleving staan. Ze kennen hun buurt, weten wat er leeft en hebben allemaal een eigen verhaal. Ze vertegenwoordigen de mensen waar wij het als lokale VVD allemaal voor doen”

Huidig factievoorzitter Mirjam de Wit-van Loon staat op plaats 2. Zij pleit voor het centraal zetten van het initiatief van burgers, een aanpak die hand-in-hand gaat met de liberale-gedachte van een kleine overheid: “Laat Oosterhouters zelf regelen wat kan en maak daarbij oplossingen voor grote uitdagingen, zoals bij het onderwerp duurzaamheid, klein, praktisch en betaalbaar, zodat iedereen betrokken blijft en zijn/haar aandeel kan leveren”

Paul Wesel, ook uit de huidige fractie vult tot slot de top 3. Het eerste nieuwe gezicht, Harm Mertens, staat op plaats 4.

De VVD zit al jaren in de Oosterhoutse coalitie, maar heeft nog voldoende plannen. Zo wil men onder andere graag meer woningen bouwen en de (woon)lasten voor de burgers laag houden. De VVD-pleit ook al jaren voor meer aandacht voor mobiliteit, waaronder recent nog voor de fietsbrug die vanuit de nieuwbouwlocatie Zwaaikom naar Vrachelen II zou moeten gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *