Opinie: Leut ‘et alle kleuren was een fantastische Carnaval

Carnaval 2024 - Leut 'et alle Kleuren
Carnaval 2024 – Leut ‘et alle Kleuren

Overal was het feest vorig weekend en begin deze week. Een kakofonie van leut. In alle veelkleurigheid daarvan. We hopen dat de OCS deze inlijst net als vele voorgaande edities. We mogen blij zijn met zo’n club mensen, een club die er zo voor werkt. Maar ook de horecamensen, beveiligingsmensen, gemeentewerkers en hulpdiensten. Iedereen werkt mee aan dit prachtige feest. Maar wat maakte deze carnaval dan zo goed?

Net voor carnaval gingen er foto’s rond van de toegangspoorten voor de Klappeijstraat. Even leken donkere wolken zich op te stapelen boven ons ongedwongen carnaval. Maar gelukkig bleek het in de praktijk wel mee te vallen. Alleen op zaterdagavond was er even een moment waarop de toestroom werd gecontroleerd. Op alle andere dagen en momenten was het vrij doorlopen. Dat de hekken een belangrijke functie hebben bleek wel toen er eerder, tijdens 11/11 een stormloop was op enkele cafés. Tegelijkertijd stond het op straat bij het smalste stuk tussen Merlijn en Café Binnen helemaal vol.

Een mooie toevoeging aan deze editie was de pop-up heropening van Shooters. Een hele generatie stond er te feesten. Dat betekende overigens wel dat La Cantina veranderde in een kleuterschool. Waarschijnlijk had daar (op papier) minder alcohol geschonken mogen worden dan tijdens de Kaais Walhalla Zero feestjes in de Bussel.

Alle bekende bijeenkomsten van de OCS zelf stonden ook weer geprogrammeerd. Van de sleuteloverdracht tot de kerkdienst en van de boerenbruiloft tot de ronde van het Rutselbos. Het is allemaal mooie traditie. Onze prins deed het herstellende van een griepje prima. Overigens was het best leuk ook eens een regent in actie te zien tijdens zijn afwezigheid.

Maar wat gaf dan kleur aan deze Leut ‘et alle kleuren editie? De regenboog boven de optocht? De rood/groen/regenboog-sjaals? De twee Kaaiendonkse hits in de race als carnavalskraker? De zonneschijn tijdens de kinderkopkesoptocht? Het weer maakte een wereld van verschil. Over het algemeen was het best goed weer. Aardige temperaturen. Meestal droog en best vaak nog een zonnetje ook. Daarmee leek het stiekem soms op die ene editie van carnaval die we in de zomer vierden. Zullen we Parkfeest maar gewoon schrappen in ruil voor een tweede carnaval? Doen we de opslag van die consumptiebonnen wel rechtstreeks naar de Mienushal.

Het is eigenlijk de tekst van zijn ontzettend hoogheid Prins Mienus, maar dank, dank 1000 maal dank aan iedereen die meedeed en bijdroeg aan deze fantastische carnaval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *