Oosterhoutse politiek ontdekt de jeugd!

De jeugd in Oosterhout heeft jarenlang moeten zwijgen, maar we staan aan de vooravond van een revolutie.  Zo worden jongeren massaal omarmd door politieke partijen, zijn speerpunten voor jongeren ineens ontzettend populair en krijgen jongeren massaal een stem als het om politiek gaat. Recent deden de leerlingen van het Frencken dat al, en daar mocht de conclusie getrokken worden dat jongeren inhoudelijk best wat te brengen hebben. Je moet het alleen wel in hun eigen taal gaan vragen, dus geen moeilijk gedoe. Nu is bekend dat jongeren nog minstens twee keer hun verhaal kunnen doen. De strijd om de stem van jongeren is losgebarsten!Als sommige mensen de laatste haring nog aan het happen zijn, zo net na de carnaval, is er een verkiezingsshow van Outflow en Rozo. Outflow is bekend van vele jongerenactiviteiten en ROZO is de ziekenhuisomroep van Oosterhout. Samen bieden ze op 18 februari de verkiezingsshow aan die voor jong en oud interessant is. Een gedurfd concept, want de kans van slagen lijkt eerder kleiner te worden dan groter door deze keuze.

Vrijdag 19 februari speelt het politieke spel zich dan in de kroeg af. De Malle Dieven is dan het toneel van het jongerendebat wat opgezet is door Dees Melsen (VVD) en Ruben Jacobs (CDA). Zij hebben een drietal stellingen genomen, waar de (jongeren)kandidaten van de diverse partijen iets over gaan zeggen. Een erg makkelijke manier om eens kennis te maken met de jongerenstandpunten van de verschillende partijen en ook nog eens makkelijk, want het happy hour sluit gelijk aan.

Ik ben echt geen tegenstander van een stem voor de jongeren. Maar het is op zijn minst knullig dat dit soort initiatieven zo kort achter elkaar worden geplaatst. Een groot deel van de leerlingen van het frencken heeft haar woordje al gedaan, zullen zij nog naar Outflow (wat zij zelf afserveren) komen en zitten ze eigenlijk nog wel te wachten op een debat in Malle Dieven? We zullen zien, er zullen hier ongetwijfeld verslagen verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *