Gedoe rondom Healthcity

Zo’n 5 jaar geleden opende HealthCity op de Krombaak een sportschool in een bedrijfspand. Dat alles met het uitzicht dat het slechts tijdelijk zou zijn, en dat men nu allang in het leisurecenter aan de Statendamweg had gezeten. Dat is niet helemaal gelukt, en nu dreigen Healthcity en de vele leden van deze club de problemen over zich heen te krijgen. De sportschool mag tot augustus 2012 open zijn, maar daarna is het over en uit als het aan de gemeente ligt. Men wil namelijk geen precedent scheppen voor andere bedrijven die zich in een opslagloods hebben gevestigd.

Voorlopig is de boel nog niet dicht, maar het lijkt me niet helemaal de bedoeling dat de Gemeente Oosterhout een ondernemer de nek omdraait. Als we het bovendien afzetten tegen andere sportscholen, dan voorziet Healthcity in een behoefte die verder in Oosterhout niet geleverd kan worden. Betaalbaar fitnessen voor een laag bedrag per maand, sport voor iedereen dus. Voor dat mensen gaan roepen dat het wel een reclameitem lijkt, vergelijk dat maar eens met de tarieven van andere clubs, die zijn zeker niet bereikbaar voor de Oosterhouter met een redelijk inkomen.

Er kunnen in mijn ogen twee sporen bewandeld worden. Snel dat Leisure Center realiseren is de eerste, en anders toch maar uiterst voorzichtig omgaan met het sluiten van Healthcity. Met dat laatste dupeer je namelijk veel mensen, en dat is allesbehalve menselijk.

2 gedachten over “Gedoe rondom Healthcity

  • Pingback: Opinie: Situatie HealthCity zet fitnessmarkt Oosterhout op scherp | OokvanWosterhout.nl

  • 17 juni 2010 om 20:58
    Permalink

    Health city wordt hier omschreven als betaalbare sport oplossing. Hoewel ik zelf met plezier lid ben van deze club is dit onwaar. Voor nieuwe leden ligt het te betalen maandelijkse bedrag op 33 euro. Hetzelfde als bij willemsen bijvoorbeeld. Verder hebben ze er een handje naar onduidelijk te zijn over de kosten. Zo is er inschrijf geld, registratie kosten en nog een hele lijst. Er zijn altijd wel acties waardoor je binnen een week moet beslissen, anders loop je het “schitterende aanbod” mis. Ook met hun eigen regels nemen ze het niet zo nauw. In het begin waren de kosten inderdaad lager, waardoor het lijkt alsof een groep geld over had voor stimulerende middelen. Deze anabooltjes hoeven zich niet aan de regels te houden. Het is zelfs voor gekomen dat wij, als natuurlijke fitnissende, aangesproken werden op het gedrag van de anabooltjes. Zo vonden ze het niet nodig hun gewichten op te ruimen. Een medewerker zag dit en zei niks. Toen de booltjes weg waren werden wij bevolen de gewichten op te ruimen. Iets wat wij natuurlijk weigerden. Begrijp me niet verkeerd, dit zijn excessen, maar desalniettemin het vermelden waard.
    Ik sport er met plezier, maar om te zeggen dat er geen alternatieven zijn is onwaar. Gezien het feit dat nieuwe leden al jaren een mooi hypermodern sportcomplex beloofd wordt en dit er nog steeds niet is vind ik de deadline in 2012 niet meer dan logisch. Beloftes nakomen of de zaak opdoeken, streng maar rechtvaardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *