Recensie: “Retweet als je in de rij staat”

Ik knoopte mijn jas nog maar extra dicht, er stond een behoorlijk fris windje in het Slotpark. Ondanks dat ik met zon thuis was vertrokken, trokken de wolken aardig snel over de bomen heen. Mijn vrees dat ik wellicht te laat kon zijn voor kaarten, bleek uiteindelijk niet helemaal juist te zijn. Ook al zag ik eerder op de ochtend nog berichten op Twitter langskomen dat er al een aantal mensen in de rij voor het Oosterhoutse festival stonden, eenmaal aangekomen bleek dat er van een rij niet erg veel sprake meer was.

Na een rondje te hebben gelopen in het park, kwam ik uit bij de bus waar bandjes met een nummer er op werden uitgedeeld. Overigens vond ik niet dat dit duidelijk werd aangegeven, de bus stond vrij ver achteraan en het was daarnaast niet geheel duidelijk dat je daar je nummer moest ophalen. Nadat ik mijn bandje had bemachtigd, kon ik in de rij gaan staan en tegelijkertijd luisteren naar de vrolijke tonen van Paolo Nutini’s Ten out of ten, gespeeld door de band Strange Combo. Lang hoefde ik niet te wachten, tien minuten later stond ik al met mijn felbegeerde zaterdagavondticket in mijn handen. De rij voor de kaartverkoop voor Festifans en de vrijwilligers was verrassend langer dan de rij voor de gewone kaartverkoop.

Strange Combo was op dat moment klaar met hun optreden, wat voor mij een kort, maar wel een leuk optreden was. Het zorgde voor de benodigde zonnestralen, die op deze dag meer afwezig waren dan vooraf voorspeld was. Het weer zal er, samen met de spannende ontknoping van de Eredivisie, voor hebben gezorgd dat het al vrij snel rustig was in het park. Toch stond ik, met mijn wijntje in mijn rechterhand en een frietje in mijn linkerhand, te genieten van de ontspannen en gezellige sfeer in het park. Kinderen waren aan het spelen en rond om me heen waren mensen druk aan het praten. Het was zelfs zo gezellig dat er niet veel aandacht werd besteed aan de tweede band die optrad, Rootless. Wel jammer overigens, ze speelden een goede set en de bluesy rock paste wel bij de sfeer in het park. Achterin het park was de muziek ook niet erg goed te horen, wat een bezoeker tot de uitspraak “Harder spelen!”ontlokte.

Ook ik besloot eerder uit het park te vertrekken, het koelde flink af en het zag er ook naar uit dat regen niet lang zou uitblijven. En ja, ook Ajax- FC Twente hield mij bezig, wat er aan het einde van de middag er voor zorgde dat mijn mooie dag compleet was. Het was een goede zondag.

Samenvatting:
+ ontspannen en gezellige sfeer.
+ de muziekkeuze;  bands pasten goed bij ambiance in park.
– bewegwijzing
– drukte

Eindbeoordeling: 7

Een gedachte over “Recensie: “Retweet als je in de rij staat”

  • 17 mei 2011 om 12:16
    Permalink

    Nog één plusje. Ajax werd landskampioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *