Opinie: De finalemaand van de zomer

Op tv een bekend fenomeen, de finalemaand. In een rap tempo werken talentenshows zich door de kandidaten heen, een hype opbouwend naar de finale toe. In Oosterhout gaat deze periode ook beginnen, met een fraai pak aan evenementen gaan we richting begin september, wanneer het gewone leven voor veel gezinnen weer begint. Het was zeker niet saai in Oosterhout Familiestad!

Aan het begin van de zomer heb ik mijn vraagtekens gezet bij de vele oosterhoutse evenementen in korte tijd. De periode die nu aankomt is ongeveer gelijk. Aankomend weekend trapt de kermis af. Die lijkt te gaan profiteren van een aantal redelijke dagen, daar staat tegenover dat nog niet iedereen terug is van vakantie. Hoewel er op de kermis altijd wel reden is om iets te roepen over de omzet denk ik dat dit een van beste kermissen sinds jaren kan worden.

Iets later staan de etapastour en het mosselfeest weer op het programma. Op zondag 28 augustus belooft de markt een bedevaartsoord te worden voor bourgondiërs met al dat heerlijke eten. In mijn ogen een heel mooi event omdat eten toch iets is wat oosterhouters (jong, oud, groot, klein) samenbrengt. Op diezelfde zondag is het trouwens ook Dreamvillage op de terreinen van VV Oosterhout.

Een weekend later klinken Hollandse en Caraïbische klanken over de Markt. Dan is het weer tijd het Kaais Zomerfestival. Naast de tropische insteek is er dit jaar ook een blik nederlandstalige artiesten opengetrokken. Onder andere Django Wagner komt optreden. Volgens mij matchen die twee doelgroepen niet helemaal met elkaar, maar dat zullen we moeten uitvinden.

Met het Kaais Zomercarnaval zijn de oosterhoutse zomeractiviteiten weer voorbij. Er waren elke week voldoende activiteiten en met een grotendeels gratis toegankelijke finalemaand doet het einde van de zomer niet zo’n pijn in de portemonnee als het begin ervan.

Zomers in Oosterhout zijn wat mij betreft alles behalve saai, maar mocht je daar nog geen ervaring mee hebben, kom het dan snel nog eens uitvinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *