Satire: Commotie om WiFi-straling op Markt Oosterhout

Markt-WiFiNa de rel om de Hemel-anjer van café Koortsig is er een nieuw probleem ontdekt dat het levensongeluk van een 23-tal CentrumBewoners in Oosterhout bevordert. Afhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat reeds bij het oplopen van de Markt WiFi volstrekt gratis wordt aangeboden.  Volgens onbetrouwbare bronnen zijn de omwonende in hun nopjes over deze nieuw ontdekte irritatiebron. Uit recente beschuldigingen blijkt namelijk dezelfde verlichte geest achter deze nieuwe inbreuk op het woongenot te zitten als in het geval van de eerder deze maand zo gehate Hemel-anjer.

“Dit doet het licht uit” tiert de woordvoerder van stichting Continu Bewuste Onruststokers. “Het is schandalig dat het betreffende horeca-etablissement volstrekt gratis WiFi aanbiedt over de gehele Markt. Door de straling van de krachtige antenne lopen bij tenminste 23 omwonende de irritaties nog sneller op dan voorheen. En omdat het gratis wordt aangeboden is er straks niet eens een schadevergoeding te halen. Kijk: de krachtige radiogolven zorgen dat de kortsluiting in onze hersenen nog sneller optreedt dan normaal.” Aldus de woordvoerder.

Reacties van bezoekers van het centrum laten een totaal ander beeld zien. Een groepje zich perfect gedragende jongeren, die totaal niet voor overlast zorgen maar met prikkertjes de Markt schoonhouden en de enkele nozems die met een scooter over de Markt scheuren hierop aanspreken, spreken hun diepe bewondering uit over het uitstekende WiFi-bereik. Nog nooit ging het uploaden van vers opgenomen koormuziek in de nabijgelegen basiliek zo snel. Later op de avond treffen we de enige twee bezoekers van de voormalige cultuurtempel De Bussel. Na een dramatische voorstelling van Jody Bernal willen zij hun verdriet gaan verdrinken bij café De Handelsplaats/Portemonnée. Als  enige lichtpuntje van hun dag noemen zij dat ze hun aller droevigste statusupdates en tweets gratis op internet kunnen slingeren. Voor de bezoekers van het centrum lijkt dus letterlijk en figuurlijk sprake van verlichting door de uitbaters van Café Koortsig

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat, door een fout uit het verleden, er een grijs gebied is ontstaan wie de zeggenschap en alleenheerschappij heeft over het centrum. Het bewuste dossier is onderin één van de 4.872 lades beland die het gemeente-tehuis rijk is. Navraag bij alle andere gemeenten van Nederland leert dat normaal gesproken de gemeente de zeggenschap heeft. In Oosterhout lijkt echter in het ontstane grijze gebied een strijd te zijn ontketend tussen de burgemeester enerzijds en de voorzitter/secretaris/penningmeester/huishoudelijke-hulp/wasmachinemonteur/banketbakker van Continu Bewuste Onruststokers anderzijds.

Vooralsnog lijkt café Koortsig niet meer dan een stok om mee te slaan die wordt gehanteerd door de bewuste club van in totaal 23. Het offensief zou volgens muiterij-experts niet meer zijn dan een poging om de gemeente definitief buiten spel te zetten in de strijd om het centrum.

Tip: Heeft u geen idee waar bovenstaande over gaat lees dan het opinie-artikel: CBO heeft koorts

Een gedachte over “Satire: Commotie om WiFi-straling op Markt Oosterhout

  • 18 januari 2013 om 21:40
    Permalink

    Dat klopt zeker wij hebben een zeer sterke WIFI-zender met een uitzonderlijke hoge snelheid.Doen we graag !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *