[NIEUWS] Keurslagerij Frank van Gils wint Grote Grillworsttest

Bron: KNSNet.nl
Bron: KNSNet.nl

Opnieuw staat Oosterhout op de kaart met voedsel of culinaire prestaties. Waar Oosterhout eerder scoorde met koffierestaurants en worstenbrood is het dit keer grillworst waar Oosterhout in uitblinkt. Keurslagerij Frank van Gils van winkelcentrum Arkendonk heeft afgelopen dinsdag de Grote Grillworsttest 2016 gewonnen. Slager Frank kreeg in Maarssen deze prijs uitgereikt van chefkok en juryvoorzitter Pierre Wind. Maarliefst 140 slagers deden mee aan deze vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie.

Jury over winnaar
De jury melde over de winnaar: ”Een grillworst moet je verleiden vanuit de toonbank. De grillworst van Keurslager Frank van Gils doet dit in alle opzichten. Een echte eerlijke grillworst. Een perfecte smakencombinatie, een grillworst zoals die moet zijn.”

Tijdens de voorronde zijn er tien finalisten geselecteerd waarna de jury deze tien inzendingen zowel koud als warm keurde. Keuraspecten hadden te maken met ‘uitwendig aanzien en uitwendige kleur’, ‘Aanzien snijvlak en inwendige kleur’ ‘Geur en smaak’ en ‘Samenstelling en consistentie’. Verder was mysteryshopping een onderdeel van de finalekeuring, de kwaliteit moest gelijk zijn aan de inzending.

Andere finalisten kwamen uit Voorburg, Huizen, Grijpskerk, Nieuwegein, Hoevelaken, Leerdam en Lexmond.

Een gedachte over “[NIEUWS] Keurslagerij Frank van Gils wint Grote Grillworsttest

  • 18 februari 2016 om 10:17
    Permalink

    Eigenlijk zou er kaneel in moeten. Misschien is dat ook al zo? 🙂
    Maar hulde voor van Gils. Ik koop er graag mijn producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *