Para-commercie: Nee! Arnoud’s portemonnee!

En het is weer beet bij Eigenbelangen. En dit keer geen gemier over coffeeshops of over lijken gaan, neen! Para-commercie is het toverwoord waar onze lokale heikneuters zich druk om maken.

Verjaardagen, feestjes en andere bijeenkomsten. Tussen de 10 en 150 personen die een hapje en een drankje willen doen voor een betaalbare prijs. Sportkantines en wijk- en jongerencentra zijn met enige regelmaat locatie van deze activiteiten Dit levert deze instanties een leuk centje, maar vooral extra financiële buffer. Het zal hard nodig zijn, aangezien de subsidies in deze crisistijd ernstig onder druk staan. Daarnaast een goede prikkel voor lokale ondernemers om scherp te blijven in hun prijzen, zodat uiteindelijk de consument profiteert.

Niets aan de hand denk je. Maar niet als het aan Arnoudje en co. ligt. Gemeentebelangen huilt al twee jaar lang dat het afgelopen moet zijn met de oneerlijke concurrentie voor de lokale horeca. Niet goed voor het ondernemersklimaat in Oosterhout. Dikke boehoe, niet meer doen! Laat de publieke sector zich maar bezig houden met hun sociale functie en dan kunnen de ondernemers eerlijk zaken doen.

Maar dan gaan we het even over Oosterhout Live hebben, waar dit jaar een tweede editie van komt. Groot feest, druk bezochte eerste editie, flinke omzet. En: gehouden bij VV Oosterhout! En wie is de voorzitter van VV Oosterhout? Arnoud Kastelijns. Onze controversiële discoboer strijkt een klein kapitaal op via paracommercie die hij als partijleider zo fel bekritiseert. En wie betaalt het herstellen van de schade die de bezoekers achterlaten? Juist ja, de belastingbetaler.

Het past bij Gemeentebelangen. De partij die publiciteitsgeil straatjes sneeuwvrij(lees: schoon) veegt. Prat gaan op een schoon en veilig Oosterhout, maar zelf daar niet bepaald (commentaar bij Voyage) aan meehelpen. Om maar over de walm van vriendjespolitiek te zwijgen.

Het is alsof George Orwell in Animal over Gemeentebelangen schreef: ‘All animals are equal, but some animals are more equal than others’

10 gedachten over “Para-commercie: Nee! Arnoud’s portemonnee!

 • Pingback: Opinie: He, Arnoudje. Doe eens liedje zingen!!

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Wanneer gaan we het nu leren?

 • 3 mei 2010 om 20:19
  Permalink

  @Nonsens,
  je doet je naam in elk geval eer aan. Waarom zou Kastelijns wél de geneugten van een door de belastingbetaler gefinacieerd voetbalterrein mogen gebruiken voor zijn commerciele activiteiten en Jan met de Pet géén feessie mogen houden in een wijkhuis?
  De strekking van dit topic is je duidelijk dus nog steeds niet helder!
  Maar je naam zegt eigenlijk al genoeg!

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Outflow, het enige dat wegvloeid is ons belastiggeld…

 • 8 maart 2010 om 23:54
  Permalink

  De strekking gaat niet aan mij voorbij.
  Het moest gewoon een keer gezegd worden. Dat Kastelijns toevallig zelf een (horeca)bedrijf heeft, het zij zo. Het komt hem waarschijnlijk niet ten nadele nee, maar hij spreekt zo wel voor ondernemend Oosterhout.

 • 7 maart 2010 om 21:01
  Permalink

  @Nonsens
  Vrees dat de strekking van het verhaal een klein beetje aan je voorbij gaat….

 • 7 maart 2010 om 20:33
  Permalink

  Ik ben het met de heer Kastelijns eens. Heeft de horeca al niet genoeg te lijden? Omzet is sinds het rookverbod met zo’n 20% gedaald. Om maar niet te spreken over alle andere vaste kosten, die door allerlei regeltjes de wereld in zijn gekomen. Mensen die goedkoop een hapje en een drankje willen doen, kunnen gerust wat boodschappen bij de Jumbo gaan doen voor een gezellig feestje thuis. In plaats van dat de belastingbetaler min of meer voor dat feestje van hen zorgt. En als het al om feestjes gaat tot de 150 personen, dan neem ik aan dat de personen in kwestie, helemaal niet zo om geld verlegen zitten. Ik vind het ook oneerlijke concurrentie. Er zijn ook kinderen die graag een spelcomputer zouden willen om er helemaal bij te horen, moeten we die ook gaan subsidieren? En daarmee de speelgoedwinkels beconcurreren? Inderdaad, een tikkeltje overdreven, maar in principe een soortgelijke kwestie.
  Overigens scheelt het maar dat er totaal geen risico’s kleven aan het organiseren van een groot festival zoals bijvoorbeeld Oosterhoutlive. En dat er totaal geen kosten aan verbonden zijn verder? Ik gok dat (non)Sense vrij weinig van ondernemen afweet, gezien hij met dergelijke conclusies komt…

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Arnoud Kastelijns is hardleers

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Verkiezingen: Monsterverbond op komst

 • 6 februari 2010 om 16:10
  Permalink

  Duurde lang voordat je dit item oppikte. Maar beter laat dan nooit. Het ergste is nog dat die ‘ruggenprikker’ er mee weg komt, hij hoefde zijn affiches niet te verwijderen en kan ongestoord een hele buurt laten mee genieten van die Hollandse muziek -sic-!
  En dat allemaal mogelijk gemaakt door de gemeente Oosterhout via het vergunningenbeleid, waar ongetwijfeld ook een maatje van hem achter het buro zit!
  Sense, ik hoop dat je die gozer nog vaker achter zijn vodden gaat zitten, want die hele kliek stinkt naar rotte vis!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *