Opinie: Onkruid vergaat niet

Een verslag van het vragen-halfuurtje in september 2012, gevonden op de VVD-site. Het gaat over onkruid, waarin raadslid Jan de Ridder aanhangig maakt dat de stand van het onkruid op diverse plaatsen Oosterhout onwaardig is. Voor mij een interessant verhaal, omdat de verschillende versoberingen uit Operatie Stofkam nu een tijdje in werking zijn, en de eerste impact daarvan zichtbaar wordt.

Dat er een ander onderhoudsniveau is afgesproken is in meerdere opzichten duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Er staat, zoals Jan de Ridder ook stelt, meer onkruid. De partij van Jan de Ridder, de VVD, heeft met dit plan ingestemd. Het zuiniger aan doen met het onderhoud zorgt voor een reële besparing en die is hard nodig om van Operatie Stofkam een succes te maken.

Geconfronteerd worden met de gevolgen van een dergelijk besluit lijkt mij dan ook erg vervelend. Want als je je visite al niet langs een aantal plekken durft te leiden, hoe kun je het dan nog verantwoorden naar de burgers van de eigen gemeente?

Ik gun mijn bezoek ook een fraai uitzicht, maar dan moeten ze hier eerst wel kunnen komen (via de Hoofseweg) en kunnen parkeren (tegen een betaalbaar tarief). Ik gun het bezoek van Jan de Ridder dus graag een onkruidvrij uitzicht op Oosterhout, maar hij moet in ogenschouw nemen dat een ander niveau ook een ander straatbeeld geeft. Dat aangevuld met het gebrek aan daadkracht bij bijvoorbeeld de Hoofseweg zorgt ervoor dat ik deze vraag in het vragenhalfuur niet zinvol vond.

Zolang we het onkruid niet bestrijden vergaat het niet, en daar hebben alle coalitiepartijen zelf voor gekozen. Zolang we niets aan de weg doen groeit er echter geen weg, dus zetten raadsleden beter daar de focus op.

3 gedachten over “Opinie: Onkruid vergaat niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *