Opinie: VVD regelt stereotype kandidatenlijst

Bron: www.vvdoosterhout.nl
Bron: www.vvdoosterhout.nl

De VVD rekent zich de laatste jaren tot bestuurderspartij. Veel mensen die verstand hebben van hoe je een gemeente leidt. Daarbij niet per se rekening houdend met de eigen ideologie of volksbelangen. Landelijk hoef ik dat niet toe te lichten, lokaal hoef ik alleen maar te zeggen dat de VVD de partij van Diftar is.

Niettemin, het kan altijd beter, maar eerlijk is eerlijk ze doen het zo slecht nog niet in Oosterhout. Ze willen ook graag door, dóór voor Oosterhout. Zo meldt het persbericht dat ze ons stuurden. Overigens complimenten voor het redelijk vlot aannemen van de kandidatenlijst. Ik heb alleen wat geruchten gehoord over Alexander Wijers die, nu hij uit de schulden is, weer zijn best gaat doen om goed te verdienen. Dus moet er naast zijn functie als advocaat bedrijfsjurist en Statenlid nu ook maar even een gemeenteraads-lidmaatschapje bij. Hij heeft het tot plaats 9 weten te schoppen. Best goed voor een teloorgegaan, zelfbenoemd “Instituut”.

Natuurlijk ook niet weg te slaan, Jan de Ridder. Deze wat mij betreft nog altijd CDA’er in hart en nieren staat wederom op de VVD kandidatenlijst. Veel te sociaal betrokken voor de kille volkspartij. Maar goed. De rest van de lijst is keurig stereotype. Jan Peters, de saaie, betrouwbare penningmeester (weth. financiën) op één. Fractievoorzitter en carrièrejongen Dees Melsen op twee. Gwen van Alphen als eerste vrouw op drie. Axel Heesakkers op 4, uit Den Hout overigens. En zo gaat het nog een tijdje door. Precies wat je ervan verwacht.

Enige opvallende is het ontbreken van Jasper Ketting-Olivier in de opsomming. Daarnaast kan ik nog opmerken dat het trio op kop zittend is. Coen Beins en Jan de Ridder, die allebei door willen, zijn toch wat plaatsen in de rangorde gezakt. Maar dat mag de pret niet drukken. De Oosterhoutse VVD staat, nu hopen dat het landelijk wat minder slecht gaat en wellicht komt het vanuit VVD oogpunt dan toch allemaal weer goed.

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

5 gedachten over “Opinie: VVD regelt stereotype kandidatenlijst

 • 27 november 2013 om 22:54
  Permalink

  Zonder geluk, Piet, vaart niemand wel. En dat geluk zal Oosterhout wel nodig hebben met zo’n wethouder financiën. Heb niks tegen saaiheid maar of hij nou goed op de centen past is maar zeer de vraag. Rond de 2 miljoen tekort in 2016 en bijna 3 in 2017. Tel uit je winst. Korte termijn politiek. Moet jij eens zien Piet wat er gebeurt na 19 maart a.s.

 • 27 november 2013 om 15:07
  Permalink

  Dan maar saai maar Peters let tenminste op de centen. Dat kunnen weinig andere partijen zeggen.

 • 26 november 2013 om 09:57
  Permalink

  Je kunt als partij nog zo je best doen of niet, het maakt gewoon niets uit. De grote landelijke thema’s bepalen hoe de kiezer zich gedraagt. Dus PvdA en VVD gaan fors verliezen. En terecht. Dan kan je nog zo’n mooie lijst hebben. Meer dan de helft van de Oosterhoutse kiezers heeft totaal geen interesse in de plaatselijke politiek. De andere helft misschien iets meer maar leest BN De Stem niet en ook Weekblad Oosterhout maar half.

 • 26 november 2013 om 09:07
  Permalink

  Ik denk dat de VVD in Oosterhout er in is geslaagd een mooie kandidatenlijst vast te stellen. Niet zo zeer gemêleerd, maar wel op basis van kwaliteiten.
  Als zijlijnfiguur vind ik het jammer dat ‘CDA’er in hart en nieren’ Jan de Ridder relatief laag staat op de lijst. De Ridder is een mooi tegenwicht voor alle ‘jonkies’ op de lijst.
  Wat ik onbegrijpelijk vind, is het feit dat ‘instituut’ Wijers weer van stal is gehaald. Wanneer gaan hardcore VVD’ers nu eens begrijpen dat het tijdperk ‘Alexander de Grote’ in Oosterhout nu eenmaal achter ons ligt

 • 25 november 2013 om 18:53
  Permalink

  De VVD heeft sterke lijst. Ondanks dat het ‘stereotype lijst’ is heeft de partij genoeg talent en expertise. Ook de jongheid van de mensen zorgt voor levendigheid in de partij, iets wat veel partijen ontbreekt.

  Ik denk dat partijen als GBV, GroenBrabant, Oosterhout Anders en de PVDA meer moeite mee zullen hebben. Een goed gevulde lijst is zo makkelijk niet. Ik kijk uit naar de andere bekendmakingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *