Altijd feest met centrumbewoners

De bewoners van het oosterhoutse stadscentrum lijken overal een mening over te willen hebben. Het gaat over parkeren of het gaat over uitgaan, ze ervaren steevast overlast. Niet dat het specifiek iets voor Oosterhout is hoor, ook de bewoners van het centrum in Breda ventileren hun mening graag. Wat is dat toch met centrumbewoners? Ze kiezen ervoor om in het hart van de stad te gaan wonen, kiezen voor de lusten van een woning vlakbij winkels en het uitgaansleven. De lasten echter, die zullen ze breed uitmeten.

Waar hebben centrumbewoners zoal last van? Uitgaanspubliek dat om 03.00, 04.00 of 05.00 de kroeg uitkomt. De proef met gespreide sluitingstijden, afgeschoten door de centrumbewoners. Bezoekers van ons mooie stadscentrum zijn ook de pisang, door al deze winkelende gasten kan de centrumelite haar auto niet meer parkeren, ook dat wordt regelmatig gemeld. Andere favoriet is bevoorrading, want met zoveel winkels om de hoek komen er nogal wat vrachtwagens in het centrum. Verregaand kinderachtig gedrag ten opzichte van deze transporteurs is sommige centrumbewoners ook niet vreemd. De winkels kunnen (nog) niet volgetoverd worden. De bewoners van het centrum lijken ook niet van activiteiten te houden. Het regent klachten bij evenementen als het Parkfeest, 200 jaar Oosterhout of Carnaval.

Laten we vooropstellen dat je niet alle centrumbewoners over één kam mag scheren, maar een aantal heeft toch weer een stokpaardje gevonden. De carnavalskermis, die al jaren bestaat, moet het ineens gaan ontgelden. De sfeer rondom de kermis is volgens enkele centrumbewoners niet fris, en volgens dezelfde bewoners wordt de kermis ook nauwelijks door carnavalisten bezocht. Naar mijn mening horen mensen die niet van een levendig centrum houden niet in het centrum thuis. Wellicht makkelijk geroepen, maar daardoor niet minder waar. Er zijn talloze plekken in Oosterhout waar je rustig kan wonen zonder last te hebben van al die vervelende activiteiten. De mensen die echt plezier hebben van alles in het centrum kunnen dan wonen op een levendige plek, wat een oppepper voor het hele centrum is.

4 gedachten over “Altijd feest met centrumbewoners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *