Altijd feest met centrumbewoners

De bewoners van het oosterhoutse stadscentrum lijken overal een mening over te willen hebben. Het gaat over parkeren of het gaat over uitgaan, ze ervaren steevast overlast. Niet dat het specifiek iets voor Oosterhout is hoor, ook de bewoners van het centrum in Breda ventileren hun mening graag. Wat is dat toch met centrumbewoners? Ze kiezen ervoor om in het hart van de stad te gaan wonen, kiezen voor de lusten van een woning vlakbij winkels en het uitgaansleven. De lasten echter, die zullen ze breed uitmeten.

Waar hebben centrumbewoners zoal last van? Uitgaanspubliek dat om 03.00, 04.00 of 05.00 de kroeg uitkomt. De proef met gespreide sluitingstijden, afgeschoten door de centrumbewoners. Bezoekers van ons mooie stadscentrum zijn ook de pisang, door al deze winkelende gasten kan de centrumelite haar auto niet meer parkeren, ook dat wordt regelmatig gemeld. Andere favoriet is bevoorrading, want met zoveel winkels om de hoek komen er nogal wat vrachtwagens in het centrum. Verregaand kinderachtig gedrag ten opzichte van deze transporteurs is sommige centrumbewoners ook niet vreemd. De winkels kunnen (nog) niet volgetoverd worden. De bewoners van het centrum lijken ook niet van activiteiten te houden. Het regent klachten bij evenementen als het Parkfeest, 200 jaar Oosterhout of Carnaval.

Laten we vooropstellen dat je niet alle centrumbewoners over één kam mag scheren, maar een aantal heeft toch weer een stokpaardje gevonden. De carnavalskermis, die al jaren bestaat, moet het ineens gaan ontgelden. De sfeer rondom de kermis is volgens enkele centrumbewoners niet fris, en volgens dezelfde bewoners wordt de kermis ook nauwelijks door carnavalisten bezocht. Naar mijn mening horen mensen die niet van een levendig centrum houden niet in het centrum thuis. Wellicht makkelijk geroepen, maar daardoor niet minder waar. Er zijn talloze plekken in Oosterhout waar je rustig kan wonen zonder last te hebben van al die vervelende activiteiten. De mensen die echt plezier hebben van alles in het centrum kunnen dan wonen op een levendige plek, wat een oppepper voor het hele centrum is.

5 gedachten over “Altijd feest met centrumbewoners

 • 10 augustus 2019 om 09:28
  Permalink

  Wat een lul praat van waarschijnlijk nieuwe inwoners van het centrum.
  Woon zelf al meer dan 25 jaar in de binnenstad, je weet als je daar gaat wonen dat het geen buitenwijk is
  Dat hoort erbij, gezellig toch de kermis, carnaval en de winkels op loop afstand

 • Pingback: Opinie: Verdient Oosterhout het Parkfeest nog wel? | OokvanWosterhout.nl

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Het waren twee fantastische maanden..

 • Pingback: OokvanWosterhout.nl › Het centrum moet gaan glanzen

 • 5 januari 2010 om 11:37
  Permalink

  die kermis is het probleem niet zo. die begint pas om 12.00 uur in de middag.

  wat ik wel erg storend vind is dat mijn portiek door jonge ‘stelletjes’ als afwerkplek wordt gebruikt. en dan komt het voor hun mooi uit dat die kermis-stellages de boel goed uit het zicht houden…

  dus ja…. weet die overlast uit te bannen en hij mag van mij blijven staan.

  overigens denk ik dat de kermis aan de andere kant van het braakliggende santrijngebied minder overlast veroorzaakt, omdat je daar meer ruimte hebt en een grotere buffer naar de huizen kan maken. die is op torenplein miniem. parkeerplaats schapendries is in dat kader misschien nog wel beter, omdat dit nog dichter bij de oosterhoutse horeca is gesitueerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *