Opinie: Oosterhout is vrij van criminaliteit… toch?

Als het aan de politie ligt wel, want stel er gebeurt nog wat, dan kun je net als meer dan 50.000 andere inwoners van Oosterhout gewoon aanschuiven in Breda of Tilburg. Ik voel weer een missie aankomen om te knokken voor een basis voorziening. Is Nederland echt zoveel veiliger geworden dat men complete bureaus op kan doeken? Lijkt me niet, en al dat blauw op straat in Oosterhout dat door de regering belooft is, die hebben toch ook gewoon een thuishaven nodig? Volgens mij werkt men bij de politie met een korte-termijn visie.

Het huidige politiebureau bestaat uit twee torens. De eerste toren was gerealiseerd toen er noodzaak bleek aan meer ruimte. De opheffing van politiebureaus in kleinere dorpen en steden was hiervoor de aanleiding. De nieuwbouw zou een garantie zijn voor een goede politieregio die weet wat er in de buurt speelt. Goed nieuws voor Oosterhout dus, het centrale politie-hart van de gehele regio Amerstreek. Het kantoor is prachtig mooi van binnen en voldoet aan de nieuwste politie-eisen, maar daar hebben we als Oosterhouters dus helemaal niets meer aan. Opmerkelijk, want dan had de politie toch best een paar jaar langer aan de Van Oldeneellaan kunnen blijven, dat gebouw staat er immers ook nog steeds.

Ik denk ook niet dat het aan de mensen ligt die op straat lopen, en een groot deel van de mensen die op kantoor zit zal het ook wel kapitaalvernietiging vinden. Maar van hogerhand wordt dan besloten dat het district Oosterhout ophoudt te bestaan. Terwijl Oosterhout er niet bepaald veiliger op is geworden. Zo hebben we recent een groot aantal inbraken en insluipingen gekend en wordt op de Holtroplaan nog steeds te hard gereden, nog niet sprekend over de inzet van de politie in de Klappeijstraat op vrijdagavond. Moeten deze agenten voortaan uit Tilburg of Breda komen? Ik denk dat inbrekers en overvallers alvast in hun handjes staan te knijpen, met die aanrijtijden is iedere vogel al lang en breed gevlogen voordat hij/zij überhaupt nog gepakt kan worden.

Het gaat mij niet om de prestige van een ‘district Oosterhout’, al kruipen ze in een houten keet en noemen ze zich veldwachter. Het gaat er mij wel om dat organisaties als Amphia en de politie het schaalniveau van Oosterhout al te klein vinden om een locatie te handhaven. Dwars tegen de wens van de burger in die straks de politieagent alleen nog maar via internet kan spreken en zijn zaak waarschijnlijk nooit opgelost ziet. Diezelfde burger die bestolen wordt, maar er is niemand in Oosterhout om de dief te pakken, en als er al iemand wil komen, dan is die politieman of vrouw allang te laat. Dat is schandalig en zonde, en wat mij betreft niet de weg om Oosterhout en Nederland veiliger te maken. Waakzaam en dienstbaar?! Ja, maar dan wel op veel te grote afstand!

Een gedachte over “Opinie: Oosterhout is vrij van criminaliteit… toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *