Opinie: Amphia zet Oosterhout in de kou

Goed, misschien ben ik fel op dit punt, maar het is natuurlijk absoluut schandalig dat Amphia de patiënt weer eens genadeloos in de kou zet. Ik merk ook dat ik mezelf spontaan begin te herhalen uit pure irritatie. Wederom zijn het de mensen die een eed afleggen om ons zo goed mogelijk te helpen die de stekker eruit trekken alsof het een gevalletje van euthanasie betreft. Bestuurders met de dikke portemonnee ga u schamen!

Vandaag was het BN De Stem dat ons slecht nieuws bracht. Gelukkig hebben de bestuurders geen last van hartkloppingen want dat vereist dat je überhaupt een …… hebt. Ze lichten zelfs het betrokken personeel van hun eigen organisatie niet in. Dat vind ik persoonlijk kwalijker dan wat er gebeurd is in Rotterdam en Amsterdam. Zet die mannen maar eens onder goed toezicht!

Wat mij echter niet duidelijk is, is of Oosterhout een dagbehandeling (poli) overhoudt. Daarnaast is het bijzonder dat het Amphia voor spoedeisende hulp verwijst naar de huisartsenpost. Wie het stuk in de krant opmerkzaam leest komt tot de volgende conclusie: de komst van de huisartsenpost heeft ervoor gezorgd dat het eigen personeel van Amphia niet meer voldoende werk heeft. Wat mij betreft sluiten we dan liever de huisartsenpost zodat de spoedeisende hulp over blijft. De huisartsenpost staat er bij de mensen in mijn omgeving namelijk om bekend dat ze je het liefste buiten de deur houden.

Al met al gaat het weer niet al te best met de zorg in Oosterhout. Wat me het meeste stoort zijn de valse beloftes en het gebrek aan transparantie. Als de dokter in onze keel kijkt moeten we toch ook het achterste van onze tong laten zien?

Wosterhouter

Ik ben een echte Wosterhouter. Het is mijn stadje. Maar ik bemoei met net zo graag met de rest van de wereld!

4 gedachten over “Opinie: Amphia zet Oosterhout in de kou

 • Pingback: Opinie: Oosterhout kind van de rekening Amphia | OokvanWosterhout.nl

 • 1 oktober 2012 om 14:23
  Permalink

  Beste Klager(s)

  U heeft gelijk. Het was vanaf het begin van de gedwongen (D66’ster Borst) fusie, het Pasteur Ziekenhuis zou gaan sluiten. Dat was n.l. de opzet van de gedwongen fusie. Nu, dat na al die tijd blijkt dat er zelfs geen behoorlijk 1e hulppost meer beschikbaar is, ook tot iedereen is doorgedrongen, begint het klagen. Krijgt iemand ‘straks een hartaanval dan bent u met wat geluk een uur later in het ziekenhuis, omdat “elke seconde telt” als u het zover hebt overleefd.
  Is het niet vraagwaardig waarom er in Breda dat twee ziekenhuizen heeft en een 50.000+ stad zelfs geen 1ste hulp meer beschikbaar is . Als je elders in Nederland kijkt hebben gemeenten van een dergelijk grootte een eigen volwaardig ziekenhuis. Gorinchem een stuk minder inwoners, had er tot voor niet zolang geleden zelf twee. En zo zijn er nogal wat voorbeelden in Nederland.
  Waarom heeft uw gemeenteraad daar niet voor gevochten? Waarom laten ze zich overal voor afhankelijk maken van de kunstmatig vergrootte provinciestad Breda. Waar zouden ze qua inwonertal zijn als b.v. Bavel, Teteringen, Prinsenbeek en Ulvenhout niet toegevoegd waren? Omdat er een stelletje declaratie- en presentie opstrijkende “JA”-knikkers uw gemeente (wan) besturen.
  Blijf maar lekker doormaffen daar! En vooral op dezelfde partijen blijven stemmen. Hopelijk wordt u niet snel ziek!
  Piet

 • 2 september 2012 om 19:20
  Permalink

  Beste René, In een specifiek geval binnen ons gezin hadden de klachten achteraf gezien reden moeten zijn voor een vriendelijke uitnodiging van de huisartsenpost om te komen. Dit heeft de huisarts duidelijk bevestigd de dag erna en is nadien dan ook opgenomen in het dossier. Het is echter niet het enige signaal dat ik ontvang over een langere periode.

 • 31 augustus 2012 om 13:25
  Permalink

  Ik wil toch wel even reageren op wat jij stelde over de huisartsenpost. Wanneer men die belt worden er inderdaad een aantal vragen gesteld om na te gaan of het wel écht nodig is om langs te komen, of dat het wel even kan wachten tot men de volgende dag bij de eigen huisarts terecht kan met de klacht. Daar is niets mis mee. Het is tenslotte geen reguliere huisarts, maar voor spoed.
  De keren dat ik de huisartsenpost nodig had, stond men voor mij klaar en heeft men mij zeer goed geholpen. Nimmer heb ik het gevoel gehad dat men mij liever kwijt dan rijk was.
  Wellicht hadden de mensen uit jouw omgeving dan ook klachten die gerust een dag later door de eigen huisarts behandeld hadden kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *